lauantai 5. tammikuuta 2013

Tilastonikkarointia uuden vuoden iloksi

Raketit ammuttiin taivaalle hyvässä seurassa, ja nyt odottelen diilin toisen osan lunastusta. Ostoslista on kirjoitettu valmiiksi, enää pitäisi saada auton renkaat kääntymään lankakauppaan päin. Markettinovitaa ei lasketa tähän diiliin :) joten saatoin hyvällä omallatunnolla ostaa viikottaisen ruokaostosten yhteydessä pari kerää Rosea valmiiksi lapasprojektia varten.
Kutomiskaverini on kehitellyt kulutusta kestävän lovikka-look-a-like -mallin, joka on nuorten poikien mieleen (sopii erinomaisesti lumipallojen tekoon) ja miellyttää äitiä (konepestävä, ei mene tuuli läpi, nopea tehdä). Lapaset tehdään 7-veikasta ja Rosesta, ja ensimmäinen kokeiluerä hyppää puikoille heti kun saan nämä valmiiksi:
Tästä mytystä pitäisi tulla kämmekkäät kevät 2011 Novitan malli 17 mukaan. Ohjeessa lankana on TicoTico ja 60 s, mulla Dropsin Alpaca ja vähensin silmukoita 50:een. Puikkoina 2½ pyöröt jotka eivät suostu pysymään suorina. Saaja on vielä yllätys, katsotaan sopiiko sen henkilön käteen, jolle olen näitä kaavaillut.

Kyjyn jäljiltä ufoutumassa on liivi itse värjätystä Woolista, uutena vuotena sain sitä väsättyä hieman eteenpäin
Kirjoneule ei ole ehkä paras telkkarineule ainakaan fudista katsottaessa, jutustelukutimeksi tästä ei oikein ole, ja alkaa olla aika hankala mukana kuljetettavaksi. Ehkä tämäkin löytää aikansa valmistuakseen.

Rakettilankoja odotellessani tein hieman yhteenvetoa viime vuodesta. Osallistuin kahteen tempaukseen, eli UWA:an ja KyJyyn, molempiin yhtä loistavin lopputuloksin. Olin mukana myös lankavaraston supistelijoissa, ja tämä jopa jäi miinuksen puolelle! Tässä vuoden 2012 tilinpäätös:
vuoden alussa minulla oli reilu 7 kg lankaa, josta
 • kudoin 6832 g
 • ostin lisää 4962 g
 • tehtyjä töitä 38 kpl
 • suurin yksittäinen työ oli jämälankapeitto 1430 g
 • pienin yksittäinen työ oli lelutiikerin lippis 16 g
 • eniten lankaa rohmusin kesäkuussa, 2250 g
 • eniten lankaa kulutin toukokuussa, 1894 g
 • vähiten valmista syntyi tammikuussa, 200 g
 • lankaa ei hypännyt ostoskoriini tammi-, heinä-, elo-, syys- eikä lokakuussa
 • lankavarastoni väheni 1870 g
Tästä on hyvä startata uuteen vuoteen, excelit päivitettynä ja lankavarasto inventoituna. UWA:sta onnistuin pysyttelemään tällä kertaa erossa, mutta lankavaraston supistelijoissa olen mukana.

Lankaisaa tätä vuotta ja kiliseviä puikkoja!

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisia aina nämä tilastot :)

  Millä olet värjännyt Woolia? Kivan väristä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Resorin sinapinruskea on värjätty sipulinkuorilla, vaalean harmaanvihreä on pajua, tumman vihreä on pujoa rautavihtrillillä terästettynä ja vaalean ruskea joka näkyy tuosta tosi surkeasti on kuusenkävyillä värjätty. Nämä ovat toissa kesän satoa, viime kesä oli niin sateinen, että värjäyshommat jäivät vähiin.

   Poista
 2. Onpa kiva ja mielenkiintoinen tilinpäätöstilasto. Voi kunpa itse pääsisin noin järkeviin määriin langanostossa.

  Oi ihanaa kasvivärjättyä lankaa:).

  Mukavaa rakettilankaostosreissua, esittelethän rakettilangat niiden kotiuduttua täällä iloksemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen omaksikin ihmetyksekseni saanut pikku hiljaa vähenneltyä lankavarastoa, vaikka tuntuukin että jokainen aloitettu työ vaatii lisää lankaostoksia :)
   Osansa itsehillinnässä on ollut vuoden sisään kahteen kertaan leikatulla kädellä, jonka kuntoutuksesta taitaa tulla lopun ikää jatkuva projekti.
   Ensi viikolla on lupailtu kurvailua ostoksille, laitan sitten tuloksia esille :D

   Poista
 3. Hei! Voitit blogiarvonnassani. Laittakaa minulle yhteystietosi osoitteeseen lankahiirulainen@gmail.com tai neulomoon heffikselle

  VastaaPoista
 4. Hei, odotan mielenkiinnolla kuvailemiasi lapasia. Ja ihanilta näyttivät värjäämäsi langat! En muuten ole unohtanut tunnustustasi, kiitos vielä siitä, mutta työstö on vieläkin vaiheessa... Laitan sen kyllä eteenpäin jossain sopivassa välissä.

  VastaaPoista