torstai 26. helmikuuta 2015

Muistilappuja itselleni

Lomallapa ollaan hyvinkin! Alun perin suunnitelmissa oli lähteä käymään Lontoossa, oikein ajoitettuna olisi voinut nähdä kaksi Valioliigapeliä ja yhden Champparipelin, mutta... nuo perilliset taitavat tulla ihan oikeasti murkkuikään, ja yksinkertaisimmatkin asiat (vuoteen sijaus, likaiset vaatteet pyykkiin, takki naulakkoon) alkoivat unohtua hieman vaativimmista jutuista nyt puhumattakaan. Niinpä totesimme että nyt ollaan kotona, onhan se tämäkin aika eksoottista, viettää kotoisaa laatuaikaa ihan vain oman perheen kesken.
 
Reality bites, heti maanantaina jouduin käymään aamupäivällä töissä. No hätä, yksi lomapäivä jemmaan ja sain hieman purettua saldotunteja. Kaikki siis kotiinpäin. Ukkokulta sen sijaan jämähti töihin koko päiväksi, ja joutui lähtemään sinne tänäänkin. Lapsiluku kotona on vaihdellut 0-4 välillä riippuen siitä, kuinka monta kaveria on meillä tai ovatko omat muksut kavereiden luona. Hyvin kuvaavaa oli esikoisen lähtö kaverin kanssa laskettelemaan: yht'äkkiä matkaan lähtivätkin myös pikkusiskot, ja takaisin meille palautui kolme lapsosta. Onhan se ihan kiva, että isoveljien mukaan mahtuu vielä pikkusiskotkin, jotka ovat myös kavereita keskenään. Nyt tämä leegio on uimassa, ja parin tunnin päästä lähdetään selvittelemään kuka lähtee minnekin ja kenen kanssa :D
 
Talo on hiljainen ja läppäri vihdoin minunkin käytettävissäni. Siispä päivittämään blogia, tähän muistiin tulevia ideoita varten neljä asiaa:
 
 1. Testaa aina uusi ohje ennen reissuun lähtöä. Tässä "uusi huiviohje" joka Suomenlahden yllä paljastui vanhaksi tutuksi. Lankana ihana Holst Garnin puuvilla/villa -sekoite, koukku 2,5 mm bambu jotta pääsin turvatarkastuksesta läpi. Eka kerä virkattu, toista menossa jo arviolta 1/3 kerää.
 
2.  Valitse tehtäväksi kirjoneule, jos
 • sinulla ei ole muita töitä meneillään
 • aikaa on rajattomasti
 • teet merkintöjä mihin kohtaan kaavioita jäit
 • ja merkkaat ylös ohjeesta poikkeavat ratkaisut
 • tykkäät päätellä 115 langanpäätä (juu, laskin ne!)
 • ja vasenkätinen kirjoneulonta sujuu (kyllä se nyt jo menee)
 • ja muista: ei ole oikeasti nopea työ vaikka hihat puuttuukin!

3. Polun paikka. Tästä se lähtee heti kun lumet ovat sulaneet (ja komposti lähtee myös!)

4. Sukkalankaa VOI olla liikaa. Sekä seiskaveikkaa että ohuita sukkalankoja. Vaikka saa tarjouksesta, niin ei ole pakko ostaa.

No niin, tallessa ovat. Nyt ehdin vielä nauttia hiljaisesta talosta tunnin verran ennen kuin lähden hakemaan ja jakamaan lapsia. Boksilta hyvä puutarhaohjelma kehiin ja jatkamaan liivin viimeistelyä!

2 kommenttia:

 1. Hyvä idea tuo muistilappu itselle. Mun varmaan pitäis laittaa muistiin kaikki kesken eräiset työt, nimittäin vast ikään löysin jo unohtamani keskeneräisen neuleen. Ja varmaan löytyy useampikin jos uskaltautuu etsimään ;)

  VastaaPoista
 2. Tässä iässä kun on harva pää ja kova vauhti, aika monta asiaa tahtoo tippua matkan varrelle ;D
  Jostain syystä keskeneräisten neuleiden määrä yllättää aina, eikä yleensä iloisesti. Omissa mielikuvissa on vain pari keskeneräistä, oikeastaan pientä viimeistelyä vaille valmista työtä, ja totuus onkin jotain aivan muuta. Siksipä olen tänäkin vuonna mukana "ufottomassa alkuvuodessa", jotta homma ei aivan ryöstäytyisi käsistä!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.