perjantai 24. heinäkuuta 2015

Kyjyn startti

Työt kutsuvat jälleen ensi viikolla, loman loppu on vietetty ihan kotioloissa pihahommissa tai perillisiä kuskatessa. Olen nauttinut säistä, ei ole liian kuumaa jolloin pihalla puuhastelu ja koiralenkit ovat nautinto eikä tuskastuttavan hikistä hommaa.

Starttasin Kyjyn pelin henkeen kuuluvasti juhannuksena, ja tällä kertaa olen muuttanut taktiikkaani täysin. Aiemmin panostin aloituksiin, survoin "pakolliset" aloitukset puikoille niin nopeasti kuin mahdollista (puikkojen riittävyyden rajoissa) ja kilkuttelin niitä sitten yksi kerrallaan valmiiksi. Yhtään kyjyä en ole onnistunut viemään läpi, suurimpana syynä on ollut suunnaton luottamus omaan käytettävissä olevaan aikaan ja kutomisnopeuteen. Ei olisi kannattanut... Tänä vuonna kokeilen "tasaisen vauhdin taulukon menetelmää": olen jakanut aloitukset tasaisesti aikarajojen suhteessa, ja töitä lähtee liikkeelle tasaiseen tahtiin. Sitten tehdään mitä huvittaa. Edellisistä vuosista poiketen en ole myöskään tehnyt tarkkaa listaa etukäteen, kymmenen tärppiä on listalla ja lista täydentyy sitten aloitusten mukaan. 

Kunnian ensimmäisestä Kyjystä saivat jaetusti koiraherrojen uudet snoodit. Vanhat spanielien ruokailuhuput olivat collegehousun lahkeesta pätkäistyt, ja nykyiset käyttäjät olivat tuunanneet ne "hieman" pitsisempään muotoon. Huput olivat jo kovin löysät eivätkä pysyneet päässä ruokailun aikana, ja herrat olivatkin oppineet pudottamaan ne ensin kupin ympärille, jonka jälkeen korvat sai kivasti sekoitettua nappuloiden joukkoon. Nappula-kuola -kombinaatiota saakin sitten tovin putsata korvakarvoista.... mrrr! Prismassa oli kivasti alennuksessa Novitan vanhaa Bambua iloisissa pastellisävyissä, poika valitsi värit ja äiti hamstrasi lankaa ettei vaan lopu kesken. Pientä surffailua englantilaisilla koirasivuilla, sillä siellä näitä lurppakorvia riittää ja ajatus snoodin toteutuksesta kirkastui. Ensin resoria 2o2n sopivasti, ja loppu sileää nelosen pyöröillä. Jotta homma olisi tasapuolista, molemmat huput valmistuivat magic loopina, ja raidoitukset tehtiin lapsityövoiman toimiessa satunnaislukugeneraattorina. Lopuksi virkkasin vielä ripustuslenkin. Harry ihastui huppuunsa niin, että halusi välttämättä poseerata lelu suussa. 

Joen snood, Novita Bambu, puikot 4, 56 g

Harryn snood, Novita Bambu, puikot 4, 56 g

Seuraavaksi sitten jämälankojen kimppuun. Ullasta löytyi ohje selänpesimelle johon sai kivasti upotettua Kotiväkeä ja Safrania. Nelosen pyöröillä kaksinkertaisesta langasta tämä valmistui nopeasti kesälomareissun jälkeen. Lankojen päättely (kokonaista kaksi!!) ei ollut kuitenkaan yhtä sujuvaa, joten pesin valmistui 2 min ennen kuvan ottoa tänään. Käyttökokemuksia ei siis vielä ole, epäilen itselleni hieman liian pehmeäksi, mutta käyttäjä kyllä löytyy samasta taloudesta. Voi olla, että näitä valmistuu toinenkin Kyjyn tiimoilta.

Selänpesin Novita Kotiväki ja Drops Safran, puikot 4, 71 g

Lomamatkalle lähti mukaan kassillinen Drops Safrania, 3½ puikot sekä pinaattitunikan ohje. Ohje oli kirjoitettu niitä varten, jotka lukevat koko ohjeen huolellisesti alusta loppuun ennen aloittamista, eli ei minulle. Onneksi Neulomon vanhoissa viestiketjuissa oli vinkattu tästä, joten osasin excelöidä ohjeen ennen prklöintiä. Mukaan lähti siis 4 arkkia excel-taulukkoa johon olin kääntänyt ohjeen lisäykset ja vähennykset kerros kerrokselta. Helpotti, ja oli kätevä seurata tunikan etenemistä kun viivaili yli kudottuja rivejä. Ajomatkaa kertyi melkein 1700 km, joten kerrankin oli aikaa kutoa. Sovittelu oli odotetusti mahdotonta, mutta en antanut sen haitata. Tämä oli ensimmäinen top-down -työni, eikä tule kyllä jäämään viimeiseksi. Ihan mahtavaa kun ei tule saumoja, ja työ valmistuu kuin itsestään! Paitsi, että ei ole vielä valmis kun olisi kolme langanpäätä pääteltävänä... 

Pinaattitunika odottaa päättelykeijun käyntiä.

Sitten ihan rehellisiä Aloituksia. Nämä täyttävät aloituksen määritelmän "5 kerrosta", ja on tehty tasaisen vauhdin taulukkoni mukaisesti. Nämä ovat ihan suunniteltuja juttuja tärppilistalta eikä mitään päähänpistoja, mutta toteutuksen aika tulee hieman myöhemmin.

Elfe -raidoitetut sukat  ihastuttivat Tikuttimen blogissa huhtikuussa, ja sukkakateuden riivaamana minäkin halusin omat Elfe-sukat. Näistä tulee eripariset kotisukat lankana SJY:ltäni saama Pikkusisko.

Ja ohuet säärenlämmittimet syksyn koiralenkeille Lidlin sukkalangasta. Sininen ei ole mun värini, mutta tässä tarkoituksessa menee oikein mainiosti. Knittarin 2½ pyöröt olivat mulle pienoinen pettymys, kädet kestäisi kutoa näillä paremmin kuin metallisilla, kaapeli on hyvä, mutta kaapelin ja puikon välinen liitoskohta ei ole jouheva ja tökkii koko ajan silmukoihin. Mutta eiköhän näillä yhdet säärystimet saa nitkutettua.

Seitsemäs aloitus on jo puikoilla mutta ei vielä 5 kerroksen mittainen joten siitä ei ole vielä raportoitavaa. Viikonlopun jälkeen sitten ehkä enemmän!

4 kommenttia:

  1. Voi miten mahdottoman ihania koirakuvia =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihania ovat nuo koiraherrat ja kerrankin yhteistyöhaluisia kuvauksiin ;-D

      Poista
  2. "Osasin excelöidä ohjeen ennen prklöintiä" - en näe kirjoittaa nauraessani vedet silmissä, kiitos taas päivän piristyksestä!!! Mieletöntä, miten sinulla on sana ja oivallukset hallussa, nautin lukea tekstejäsi kuvien ja töiden ihastelusta puhumattakaan.

    Oi noita ihanaisia koirapoikia kauniine snoodeineen, ja "lapsityövoima" tuotti ihanan raidoituksen :).
    Mukavan kuuloinen uusi KyJy-taktiikka sinulla, jään seuraamaan mielenkiinnolla.
    Kiva, että Elfe-raitaiset sukat päätyivät puikoillesi, ihana värikontrasti sinulla. Nilkassa ja varren suussa saa huomaamattomasti hiukan sovellettua raitoja, jos ja kun koko tai kerrostiheys ei ole sama. Haluaisin tehdä nuo itsellenikin, mutta ne entisen suutarin akan kengät on kummallinen ja lähes ylipääsemätön este...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kauniista sanoista!
      Mietin myös Elfe-sukkien kantapään raidoitusta, ja ajattelin kokeilla jälkeenpäin kudottavaa kantapäätä jos siten tehtynä saisi raidoituksen sujumaan kantapään ohi. Katsotaan millaista jälkeä tulee! Halusin myös sukkiini kunnon kontrastin, nyt on vain sellainen olo että kotisukissa pitää olla särmää :-)
      Suutarin akan kengät on tuttu ilmiö, havahduin sukkapulaani viime vuonna, ja nyt pitää ihan tietoisesti yrittää paikata tilannetta. Jotenkin mun sukat ovat pari toisensa jälkeen muuttaneet toisiin jalkoihin, mikä on kyllä ihme, sillä mun jalka on 2 numeroa pienempi kuin neidillä!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.