maanantai 18. helmikuuta 2013

Tauti iski

Niin siinä sitten kävi, töissä uhreja niittänyt flunssa tuli ja löi petiin viime viikon puolesta välistä. Minä sain sen kuumeettoman version, toisilla on kuume sahannut jopa 7 päivää 37...40 asteen välillä. Minun kevytversiossani kuumetta ei juuri ollut, mutta valtava särky ja väsymys, joihin tepsi vain reipas annos buranaa ja unta palloon. Onneksi kotona oli hyvä hoitaja, ei sisar hento valkoinen vaan koiruus reipas kuolainen. Heräilin horteestani milloin poskea vasten painetun pehmopossun (Harryn lempilelu) kanssa, välillä heräsin kylmän kostean kirsun tökkäilyihin. Vanhus ei jaksanut osallistua hoitotoimiin, taisi vain olla iloinen että kaverin hoitointo kohdistui välillä johonkin muualle.

Taitaa olla turhaa selventää, että puikot eivät ole juuri heiluneet menneellä viikolla. Postista tupsahti kyllä mukava paketti, Piitsu77 Neulomosta lähetti solmukerävaihdon, ja ajattelevaisesti langat oli valmiiksi keritty kahdelle kerälle, juuri sukantekoa ajatellen! Paketista löytyi kaikenlaista muutakin kivaa, kynttilöitä, teetä ja mansikan tuoksuista voidetta. Kiitokset Piitsu77!
Oman vaihtopakettini sain nolosti matkaan vasta eilen, alkuviikon kirosin Itellan intoa lopettaa lähiposteja, supistaa niiden parin jäljellä olevan postin aukioloaikoja/parkkipaikkoja ja lopuksi koko not-so-smartposti-ideaa. Eli toisin sanoen tein "muutaman" hutilyönnin yrittäessäni saada pakettia matkaan. Eilen flunssan kirkastamin aivoin älysin viimein tarkistaa paikallisten postien aukioloajat netistä, ja löytyihän tältäkin suunnalta jopa yksi sunnuntaina avoin ärrä-asiamiesposti. Anteeksi Heffis, pakettisi on pahasti myöhässä!

Tämän viikon jälkeen koittaa onneksi hiihtoloma, voi tosin olla että joudun käväisemään töissä jos italialainen sorvikauppias sattuu näille hoodeille keskiviikkona. Lapset odottavat lomaa koulusta jo innolla, ja kavereiden kanssa pitäisi ehtiä kuulemma "chillailla" joko hiihtoladulla, rinteessä tai futishallilla. Äidin suunnitelmat ovat valitettavasti vähän toisenlaiset, pitäisi siivota, järjestellä, raivata.... pitäisköhän kuitenkin höllätä nutturaa? Vanhuksella on kontrolliaika loppuviikosta, ja sitä myöten täytyy miettiä jatkoakin. Perusoireet ovat säilyneet samana, ja koira on edelleen väsynyt, mutta iloinen.

Myöhästyneet Ystävänpäiväterveiset kaikille lukijoilleni! Mutta eikös se ystävänpäivä ole joka päivä?

12 kommenttia:

  1. Pikaista paranemista Tjorven!

    Liikkeellä oleva tauti tuntuu olevan sitkeää. Toivottavasti saatte kaikki olla terveinä tulevan, odotetun lomaviikon.

    Nauroin ääneeni hauskaa kuvaustasi hoitajasta, "ei sisar hento valkoinen vaan koiruus reipas kuolainen" :D.
    Siinä oli jotain hyvin tuttua ;).

    Muista toki hiukan höllätä nutturaa ja yritä ehtiä heilutella myös puikkoja lomalla.
    Olen huomannut, että oman lomanviettosuunnitelmasi kaltaiset työt eivät lopu tekemälläkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totuuden sanoja! Tekemättömien kotihommien summa näyttäisi olevan vakio, ne eivät tosiaan lopu tekemälläkään. Jos vain flunssa hellittää, taidan ennemmin panostaa ulkoiluun koirapojan kanssa.

      Poista
  2. Sitkeää tautia tuntuu olevan liikkeellä, juu. Mulla on vanhemmat olleet pari viikkoa hirveässä lentsussa ja äiti on ystävällisesti käynyt aikansa kuluksi meillä. Nyt on sitten itsellä iso kaktus kurkussa, sunnuntaina oli jo lämpöä. Töissä olin kuitenkin eilen ja tänään myös. Katsotaan. Höllää vaan kuule sitä nutturaa lomaviikolla, kun sellainen kerran on tarjolla! Minulla ei koskaan ole ollut hiihtolomaa, ehkä pitäisi joskus kokeilla sitäkin ennen kuine eläkkeelle pääsee ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti kaktus lähtee kurkusta pois! Samalla lailla minunkin flunssani alkoi, toivottavasti pääset helpommalla. Arvaapas muuten millä hoidin karheaa kurkkuani? Jalapenoilla ja turkinpippurikarkeilla :o)
      Suosittelen lämpimästi kokeilemaan hiihtolomaa, sellainen elämys pitää testata edes kerran;-)

      Poista
  3. Kiva, että paketti tuli perille. :)
    Pikaista paranemista ja mukavaa lomaviikkoa. Meillä on myös ensi viikolla loma. Lapset jo kovasti odottavat sitä, kun tietävät, että pääsevät laivalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa lomaa ja rentouttavaa laivareissua! Laivalla matkustaminen on lapsille jännä juttu, ja ne karkkivalikoimat...

      Poista
  4. Pikaista paranemista! Ja höllää nutturaa lomaviikoksi ja nauti lomasta edes muutama päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Olette kyllä niin pelottavan yksimielisiä, että taidan vain pönkätä kaappien ovet tiukemmin kiinni. Sisältö kun vaivaa vain minua, niin voin aivan hyvin unohtaa koko jutun!

      Poista
  5. Maltahan ottaa rennosti, jospa se tautikin hellittäisi. Sullahan on ihana hoitsukin. Mukavan paketin olet saanut.Hölläillään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin teen! Hoitsu on kyllä mitä parhain, nytkin yrittää houkutella ulos lenkille. Minulle kannetaan villasukkia, remmejä, kenkiä (kenen milloinkin) sun muuta irtaimistoa, mutta vielä en ole kävelylle kyennyt. Paras vain odottaa että on oikeasti kunnossa.

      Poista
  6. Pikaista paranemista ja kiitos ihanasta paketista! Se piristi hurjasti flunssaista mieltä. Lepää kunnolla, viime aikaisten kokemusten perusteella kahden viikon tauti ei ole milään lailla hauska. Oivottavasti vietätte rentouttavan hiihtoloman!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kuulla, että kovan onnen paketti löysi viimein perille! Flunssa ottaa tosiaan koville, eilen kävin ekan kerran ulkona vähän kevätilmaa haistelemassa. Loma tulee tarpeeseen :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.